Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Hargita: A hétvégi küldetések mérlege

Az elmúlt hét végén (2023.03.31-04.02) a Hargita megyei katonai tűzoltók 20 sürgősségi helyzetet kezeltek. Ezek legtöbbje egészségügyi segítségnyújtás volt, a SMURD egységek 16 esetben nyújtottak elsősegélyt, ebből két alkalommal közúti baleset miatt.

Az operatív csapatok egy tűz oltásában, 1039 gyalogsági töltény és 300 darab, 7,62 mm-es töltényhüvely eltakarításában, valamint a 12A országúton bekövetkezett közúti baleset helyszínének biztosításában avatkoztak be.

Az egy évben kitörő tűzesetek számának meglehetősen nagy részét az elektromos berendezések okozta tüzek teszik ki. Ezért az épületekhez kapcsolódó elektromos szerelések tervezése, kivitelezése és üzemeltetése során a műszaki kivitelezési dokumentációban foglalt engedélyezett eszközök, berendezések és vevőkészülékek alkalmazandók, a védelmi intézkedések betartásával.

Ugyancsak az elmúlt hétvégén két RO-Alert figyelmeztetést is küldtek medve jelenléte miatt Kadácson.

A vészhelyzetben tanúsítandó viselkedésről információk a https://fiipregatit.ro platformon találhatók.

  • Információs és Közkapcsolati OsztályVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.