Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az év első szemeszterében a megyében talált lőszereket semmisítettek meg a Hargita megyei vészhelyzeti felügyelőség tűzszerészei

 

Május 19-én, a Hargita megyei „Oltul” vészhelyzeti felügyelőség tűzszerészei a csíkkarcfalvi speciális lőtéren semmisítették meg az év első szemeszterében a megye területén talált lőszereket.

fotó: ISU Hargita

A pirotechnikai csapatot küldetésében a közlekedésrendészeti szolgálat és a megyei csendőrfelügyelőség csapatai, valamint Csíkkarcfalva vészhelyzetekért felelős önkéntes szolgálata, a község polgármestere és alpolgármestere támogatta.

„A lőszerelemek a két világháborúból származnak, némelyikük tökéletesen működik, és a megye különböző helyein találták. Megsemmisítésüket robbanással hajtották végre, elektromos eljárással, biztonsági pirotechnikai eljárással megduplázva. 54 darab lőszer semmisült meg, a pirotechnikusok küldetése sikeresen véget ért “- mondta az ISU Hargita szóvivője.

A tűzszerészek emlékeztetik a lakosságot a fel nem robbant lőszerek felfedezése esetén alkalmazandó főbb szabályokra:

– Tilos a lőszert kézzel vagy más tárgyakkal érinteni;

– Tilos a földben vagy a felszínen felfedezett lőszert ütögetni vagy mozgatni;

– Tilos a felfedezett lőszert a tűzbe tenni;

– Tilos szétszerelni a robbanófejeket vagy más alkatrészeket, és azokat elvágni;

– Tilos fel nem robbant lőszerrel játszani;

– Tilos a muníciót különféle tevékenységekhez vagy díszként felvenni, szállítani és használni;

– Azok az állampolgárok, akik felfedezték vagy felismerték a fel nem robbant lőszer létét, hívják az egységes 112-es segélyhívó számot.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük