Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Hargita: A tűzoltók hétvégi beavatkozásai

 

Az elmúlt hétvégén (2023.02.17-19) a Hargita megyei katonai tűzoltók 22 sürgősségi esetet kezeltek. Ezek nagy része elsősegélynyújtás volt, a SMURD egységek személyzete 16 személynek nyújtott egészségügyi segítséget.

A tűzoltók 3 tüzet oltottak el, egy esetben helyszínt biztosítottak Siménfalván egy füsttel megtelt teremben, kimentettek egy kutyát a pöcegödörből Csíkszentmihályon, és vizet szivattyúztak árvíz következtében.

Pénteken, február 17-én a csíkszeredai katonai tűzoltók és a csíkkozmási önkéntes tűzoltók együttesen avatkoztak be egy Csíkkozmáson keletkezett tűzesetnél. Valószínűleg a szél vitte a parazsat gyúlékony anyagokra, a tűzben elégett a melléképület tetőzete és 30 kisebb bála széna.

Tegnap, 19-én, a maroshévízi tűzoltók és a csíkszeredai tűzoltók egy-egy kéménytűznél avatkoztak be városaikban. Szerencsére mindkét esetben csak a kémény belsejében lerakodott korom égett ki.

Felhívjuk az állampolgárok figyelmét a megelőző intézkedésekre, amelyeket a kémények okozta tüzek megelőzése érdekében be kell tartani: – a kéményeket használat előtt meg kell javítani és ellenőrizni kell; megfelelően el kell szigetelni a környező éghető anyagoktól, és évente legalább kétszer meg kell tisztítani.

Ugyancsak vasárnap, 14 óra körül a gyergyószentmiklósi tűzoltók a Téglagyár utcában egy udvarból és lakásból távolították el a vizet, ugyanakkor egy árkot ástak az udvaron, hogy a víz lefolyhasson. A hirtelen hóolvadás és az esőzés okozta az árvizet.

A vészhelyzetben tanúsítandó viselkedésről információk a https://fiipregatit.ro platformon találhatók.

  • Információs és Közkapcsolati OsztályVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.