Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Hargita: Intézkedések Nagyboldogasszony ünnepe alkalmából

Az augusztus 13-15 közötti időszakban, a „Mária mennybevétele” alkalmából tartott miniünnep alkalmából a Hargita megyei „Oltul” Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége folyamatosan figyelemmel kíséri a megyei szintű beavatkozások dinamikáját, és szükség esetén azonnali intézkedéseket rendelnek el a küldetések optimalizálása érdekében, a polgárok támogatására.

A különleges események elkerülése érdekében kiemelt figyelmet fordítanak a turisták életét, vagyonát veszélyeztető helyzetek megelőzésére. A nyári idény kezdete óta a turisztikai és szabadidős létesítményekben megelőző ellenőrzéseket végeznek, kiemelten ott, ahol nagyszámú turistát regisztrálnak, vagy ahol a korábbi ellenőrzések során tűzbiztonsági hiányosságokat találtak.

Ugyanakkor azon istentiszteleti helyek környékén, ahol nagyszámú hívőt várnak az ünnep alkalmából tartott istentiszteletre, elrendelték a szükséges források elkülönítését az azonnali reagálás érdekében a polgárok kéréseire.

Mivel ezen a hétvégén sokan a szabadban töltik az idejüket, néhány egyszerű szabályra emlékeztetünk az életveszélyes helyzetek elkerülésére.

Nagyon fontos intézkedés: Tűzveszélyes helyeken és szeles időben nyílt tűz használata tilos.

A következő időszakban figyelembe veendő másik intézkedés a fürdőzés. Ne veszélyeztesse az életét, csak erre a célra kialakított helyeken ússzon!

Ugyanakkor a hegyi ösvényeken túrázóknak javasoljuk, hogy indulás előtt tájékozódjanak arról, hogy az adott területre van-e időjárási figyelmeztetés, és kövessék a hegyimentők tanácsait.

A vészhelyzetben történő viselkedéssel kapcsolatos információk a https://fiipregatit.ro platformon érhetők el.

Békés, nem kívánt eseményektől mentes hétvégét kívánnak a Hargita megyei katonai tűzoltók!

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.