Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita megyei vészhelyzeti felügyelőség: megelőző intézkedések a katolikus pünkösd ünnepéhez kapcsolódó események során

 

A csíksomlyói pünkösdi búcsú alkalmával a Hargita megyei „Oltul” vészhelyzeti felügyelőség minden intézkedést megtesz a lehetséges vészhelyzetek hatékony kezelésére.

A megelőzési osztály szakemberei a csíkszeredai önkéntes vészhelyzeti szolgálattal együtt május 20-án megelőző tájékoztató tevékenységeket végeztek vallási és turisztikai helyszíneken, ellenőrizve a tűzvédelmi intézkedések betartását, tűz esetén az első beavatkozási eszközöket, illetve azok használatát.

A Hargita megyei “Oltul” vészhelyzeti felügyelőség minden intézkedést megtesz a potenciális vészhelyzetek hatékony kezelése érdekében; így biztosítani fogják a tűzmegelőzési és beavatkozási intézkedéseket, valamint a vallási események során esetleges sürgősségi evakuálást két tűzoltókocsival és személyzettel a csíksomlyói nyeregben, illetve a ferences templom udvarán.

A polgárok tájékoztatása a tűzveszélyekkel kapcsolatos intézkedésekről és megelőző intézkedésekről a katonai tűzoltók állandó foglalkozása, valamint az együttműködés a többi helyi közintézménnyel, de a lakossággal is az esemény jó kimenetele érdekében a küldetések sikeres teljesítésének feltétele, amelynek egyedüli célja a polgárok biztonsága.

Ezzel kapcsolatban arra kérjük az állampolgárokat, akik nehéz helyzetben lévő embereket vagy esetleges vészhelyzetet észlelnek, haladéktalanul értesítsék a közelben jelenlévő személyzetet, vagy jelentsék az esetet a 112-es telefonszámon.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.