Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Hargita: Küldetések a rendkívüli helyzetek megelőzésére a katolikus pünkösdi rendezvények előtt és alatt

 

A csíksomlyói pünkösdi zarándoklat időtartama alatt a Hargita Megyei Olt Sürgősségi Esetek Felügyelősége minden intézkedést megtesz az esetleges veszélyhelyzetek hatékony kezelése érdekében.

A pünkösdi ünnep időszakában a Hargita Megyei „Olt” Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége tüzek és egyéb nem kívánt események megelőzése érdekében folytat tevékenységet, hogy a rendezvény ideje alatt fenntartsa a biztonságos légkört.

A Felügyelőség szakemberei a csíkszeredai városháza prevenciós részlegével együttműködve megelőző tevékenységet végeznek az vallási helyszíneken, turisztikai és közétkeztetési egységekben, valamint az arra jogosult természetes és jogi személyeknél, akik a központi zónában és a Szék utcában utcai kereskedelmi tevékenységet végeznek, a tűzvédelmi intézkedések betartásának ellenőrzése, tűz esetén az első beavatkozás eszközeinek, illetve azok alkalmazásának ellenőrzésére, valamint a gázpalackok kezelésére és szállítására vonatkozó tűzvédelmi szabályok betartásának biztosítására.

A Hargita Megyei Olt Sürgősségi Esetek Felügyelősége két tűzoltóautóval lesz jelen a Kissomlyó dombon, illetve a ferences székesegyház udvarán. A sürgősségi egészségügyi segítségnyújtás érdekében jelen lesz a SMURD egységek személyzete két B2 típusú mentőautóval, a csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi betegellátó osztályának munkatársai és lesz egy elsősegély-sátor is.

A résztvevőket arra kérik, a saját biztonságuk érdekében, hogy tartsák tiszteletben a helyszínen jelen levő hatóságok javaslatait. Ugyanakkor azt javasoljuk a lakosságnak, hogy tájékozódjanak az időjárásról és megfelelő öltözékben, a viszonyokhoz mérten érkezzenek a zarándoklatra.

A katonai tűzoltók állandóan szem előtt tartják az állampolgárok tájékoztatását a tűzmegelőző intézkedésekről és eszközökről, továbbá a rendezvény zavartalan lebonyolításában részt vevő többi helyi közintézménnyel és a környék lakosságával való együttműködési kapcsolat elmélyítését, ami elengedhetetlen a küldetések sikeres teljesítéséhez, amelynek egyetlen célja a polgárok biztonsága.

Ennek értelmében kérjük a nehéz helyzetbe került vagy esetleges veszélyhelyzetbe került polgárokat, hogy haladéktalanul értesítsék a közelben tartózkodó egységeket, vagy jelentsék az esetet a 112-es számon.

  • Információs és Közkapcsolati OsztályVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.