Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Hargita: A tűzoltók küldetései február első hétvégéjén

Az elmúlt három napban (február 3-tól 5-ig) 33 rendkívüli helyzetet regisztráltak. A Hargita megyei tűzoltók 2 tűz oltásában és a 15-ös országúton, a Kránga tetőn egy közúti balesetet követő tűzmegelőzési misszióban avatkoztak be , a SMURD munkatársai pedig 30 rászorulónak nyújtottak elsősegélyt.

Február 3-án, pénteken a csíkszeredai katonai tűzoltók és a csíkkozmási önkéntes tűzoltó egyesület egy csíkkozmási tűzesetet oldottak meg. A tüzet valószínűleg a kályhából kieső parázs okozta. A három tűzoltóautóval a helyszínre siető tűzoltók másfél órán át küzdöttek a lángokkal, megakadályozva, hogy a tűz tovaterjedjen a környező épületekre, ezzel jelentős anyagi kárt előztek meg.

Szombaton este a balánbányai tűzoltók egy kéménytűzhöz vonultak ki, a tüzet egy óra alatt eloltották. Anyagi kár nem keletkezett, a kémény belsejében lerakodott korom égett ki.

Az előre jelzett hóvihar, havazás és erős szél miatt a megyében 28 település 4.200 fogyasztóját érintette a villanyhálózati üzemzavar szombaton. Az áramszolgáltató vállalat emberei azonnal beavatkoztak az üzemzavar elhárítása érdekében ás szombatról vasárnapra virradóan sikerült megszüntetni a kellemetlen helyzetet.

Tekintettel arra, hogy megyénkben ma 20 óráig érvényes a sárga kódos időjárási figyelmeztetés, saját biztonsága érdekében kérjük, hogy hóvihar és nagy havazás esetén kerülje az utazást, és ha az mégis feltétlenül szükséges, tájékozódjon előre, hogy vannak-e lezárt útszakaszok a kiválasztott útvonalon. Indulás előtt győződjön meg arról, hogy a fűtési rendszer hatékonyan működik az autóban, az üzemanyagtartály tele van, és a jármű megfelelően felszereltek a téli körülmények között történő közlekedéshez (téli gumi, hólánc, lapát, homokzsák stb.)

Kövesse az időjárásjelentést a rádióban és tévében és a központi és helyi hatóságok ajánlásait.

A vészhelyzetben tanúsítandó viselkedésről információk a https://fiipregatit.ro platformon találhatók.

  • Információs és Közkapcsolati OsztályVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.