Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita Megyei Készenléti Felügyelőség: A tél utolsó hétvégéjének küldetései

Az elmúlt 3 napban a Hargita megyei katonai tűzoltók 50 sürgősségi esetet kezeltek. Ezek legnagyobb hányadát sürgősségi egészségügyi ellátás tette ki (46 SMURD eset), 47 személynek nyújtottak elsősegélyt a SMURD mentősei.

Ezek mellett a mentőszolgálat munkatársai a száraz növényzet ellenőrizetlen égetésének eloltása érdekében tettek intézkedéseket Csobotfalván, valamint 3 esetben biztosították a terepet, ezek közül két esetben közúti baleset miatt az 578-as európai, és a 13A országúton.

2021 február 26-án, pénteken 10:41- kor riasztották a gyergyószentmiklósi tűzoltókat az 578-as európai úton, Gyergyószárhegy területén bekövetkezett közúti balesethez. A személygépkocsi és haszongépjármű ütközésekor egy 48 éves nő sérült meg, akinek a SMURD csapat a helyszínen elsősegélyt nyújtott, majd a gyergyószentmiklósi városi kórházba szállították további kivizsgálásra.

Ugyancsak pénteken, 14:20-kor történt a 13A jelzésű országúton egy közúti baleset, amelyik két személygépkocsit érintett.  A baleset három sérültet eredményezett, akiknek a helyszínen elsősegélyt nyújtottak a SMURD és a megyei mentőszolgálat mentősei, majd a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba szállították őket.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.