Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Hargita: Az utóbbi két nap küldetései

 

A Hargita megyei katonai tűzoltók egy tűz oltásában vettek részt és 9 esetben nyújtottak elsősegélyt az arra rászoruló személyeknek.

December 8-án a gyergyóhollói tűzoltók egy gyergyótölgyesi háznál keletkezett kéménytüzet oltottak el. A házban tartózkodó két idős személynek sikerült elhagyni az épületet, nem szorultak a helyszínen szintén jelen levő SMURD egység segítségnyújtására.

Az ilyen helyzetek elkerülése érdekében gondoskodjanak a kályhák és kémények időszakos felülvizsgálatáról, javításáról, szigeteléséről és tisztításáról, legalább évente egyszer, szakszemélyzet által. Egy másik nagyon fontos intézkedés, hogy lefekvés előtt mindig oltsuk el a tűzhelyen tüzet, így elkerülhető a szén-monoxid-mérgezés veszélye.

Tilos továbbá hibás, improvizált, tüzelőanyaggal túlterhelt vagy felügyelet nélküli kályhák és egyéb fűtőberendezések használata, valamint tűzgyújtás gyúlékony folyadékkal!

Egy másik intézkedés az ilyen nemkívánatos helyzetek megelőzésére az égésből származó hamu időszakos kitakarítása és speciálisan kialakított gödrökben való tárolása, távol a háztól, istállótól, szénapadlástól, raktáraktól stb.

Szintén nagyon fontos megelőző intézkedés szakemberhez fordulni, ha problémákat észlel az elektromos berendezésekkel vagy a fűtéssel kapcsolatban. Minden kisebb improvizáció súlyos következményekkel járó incidensekhez vezethet.

Legyen felelős és szereljen be tűzérzékelőt otthonába. A tűz korai szakaszában beindítja a riasztást, ami fontos tényező lehet otthona és élete megmentésében.

Vegye figyelembe tanácsainkat, és ne kössön kompromisszumot saját és családja biztonságával kapcsolatban! Soha ne hagyja felügyelet nélkül a gyerekeket, és magyarázza el az idősebb szülőknek és nagyszülőknek, milyen fontos, hogy ne aludjanak el a tűzhelyen égő tűz mellett.

Ne feledjék! A vészhelyzetben tanúsítandó viselkedésről információs a https://fiipregatit.ro platformon találhatók.

  • ISU Hargita, Információs és Közkapcsolati Osztály

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.