Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Hargita: Az utóbbi 24 óra küldetései

 

Tegnap, május 12-én a SMURD munkatársai 10 személynek nyújtottak elsősegélyt.

Ezen kívül a tűzoltók egy személyt szabadítottak ki a lakásából Maroshévízen, valamint segítettek a székelyudvarhelyi mentőszolgálatnak egy túlsúlyos személy szállításában.

Tegnap éjfél körül a 112-es számon érkezett hívásra a székelyudvarhelyi tűzoltók és a parajdi önkéntes tűzoltók öt tűzoltóautóval szálltak ki a Református Parókia tulajdonában levő kigyulladt házhoz Felsősófalvára. A tűzoltók megérkezésekor égett a ház tetőzete és padlása 150 négyzetméteren, és fennállt a veszély, hogy a lángok az egész épületre és a szomszédos házra is átterjednek. A tüzet négy óra alatt eloltották, szerencsére személyi sérülés nem történt. A tűzoltók beavatkozásának köszönhetően sikerült megmenteni 200.000 lej értékű anyagi javakat, a keletkezett kár 50.000 lejre becsülhető.

A tüzet valószínűleg rövidzárlat okozta, ezért ismételten felhívjuk a figyelmet az elektromos berendezések használatával kapcsolatos minimális megelőző intézkedésekre:

-Ne használjon hibás, elavult vagy rögtönzött elektromos hálózatot, eszközöket és készülékeket

– Ne használjon túl nagy biztosítékokat úgy, hogy a kalibrált biztosítékot drótra cseréli;

– Rendszeresen ellenőrizze az elektromos készülékek csatlakozózsinórjait, és cserélje ki, ha elhasználódtak;

– Ne hagyjon felügyelet nélkül feszültség alatt álló elektromos készülékeket, mint például: radiátor, légfűtő, tűzhely, vasaló, lámpa, TV és hasonlók;

– A készüléket szigorúan a gyártó termékismertetőjében szereplő utasítások szerint telepítse és használja;

– Ha olvadt műanyag szagát észleli, húzza ki a készüléket az áramforrásból;

– Minden készülékhez rendeljen egy aljzatot. Ha több készüléket csatlakoztat egyetlen forráshoz, az felmelegedhet, ami tüzet okozhat.

-Amikor néhány órára elhagyja otthonát, válassza le a nagy fogyasztókat az áramforrásról.

Jellegzetes küldetéseik mellett a Hargita megyei katonai tűzoltók folytatják tevékenységüket a határmenti hatóságok és az ukrajnai menekültek támogatására személyek és segélyek szállításával.

A Hargita megyei tűzoltók a hét minden napján, a nap 24 órájában készenlétben állnak a vészhelyzetek megoldására és szakavatott elsősegélynyújtásra a bajbajutott személyek számára.

Ne feledjék! A vészhelyzetben tanúsítandó viselkedésről információs a https://fiipregatit.ro platformon találhatók.

  • ISU Hargita, Információs és Közkapcsolati Osztály

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.