Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Hargita: A tűzoltók küldetései az utóbbi négy napban

2023 február 23-26 között a Hargita megyei katonai tűzoltók 30 sürgősségi esetet kezeltek, ebből 28 esetben a SMURD személyzet látott el 29 személyt. Ugyanakkor szombaton, február 24-én a tűzoltók két tűzmegelőzési és oltási intézkedést hajtottak végre két közlekedési balesetet követően a 13A országúton, illetve az 578-as európai úton, Farkaslakán és Csíkszeredában.

A Hargita megyei „Oltul” Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége a következőket ajánlja a közúti baleset szemtanúinak: NE PÁNIKOLJANAK!

– Hívja a 112-es segélyhívót, és adjon meg minden szükséges információt, beleértve az érintettek számát is;

– Kapcsolja be a vészvillogót, hogy jelezze a balesetet a közlekedés többi résztvevőjének;

– Az utakat szabadon kell hagyni a mentőjárművek számára;

– A mentőcsapatok megérkezéséig tartsa fenn a vizuális kapcsolatot az áldozatokkal, és kerülje az olyan manőverek végrehajtását, amelyek befolyásolhatják az érintettek egészségi állapotát.

Tekintettel arra, hogy megyénkben ma 15:00 óráig jelentős havazásra vonatkozó SÁRGA KÓDOS időjárási figyelmeztetés van érvényben, a helyzet folyton változik, alakulását gondosan figyelemmel kísérjük a szükséges intézkedések azonnali megtétele érdekében, hogy a veszélyhelyzetek hatékonyan kezelve legyenek.

NE FELEDJE!

Saját biztonsága érdekében hóvihar és nagy havazás idején kerülje az utazást, ha pedig feltétlenül szükséges, akkor előre tájékozódjon, nincs-e elzárt útszakasz a kiválasztott útvonalon.

Indulás előtt győződjön meg arról, hogy a fűtési rendszer hatékonyan működik az autóban, az üzemanyagtartály tele van, és a járműve megfelelően felszerelt a téli körülmények között történő közlekedéshez (téli gumi, hólánc, lapát, homokzsák stb.).

Kövesse a központi és helyi hatóságok időjárási közleményeit és ajánlásait a rádió/tv állomásokon.

Kövesse a hatóságok által küldött ajánlásokat, tájékozódjon az intézkedésekről és a vészhelyzetekben történő magatartásról!

A vészhelyzetben tanúsítandó viselkedésről információk a https://fiipregatit.ro platformon találhatók.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.