Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Hargita: A katonai tűzoltók küldetései az elmúlt 24 órában (2023. január 9.)

 

A tegnapi nap folyamán (folyó év január 9-én) elsősegélynyújtásra vonatkoztak a Hargita megyei tűzoltókhoz érkező hívások, 6 személyt részesítettek sürgősségi egészségügyi ellátásban a SMURD munkatársai.

Az elmúlt 24 órában hét esetben adtak ki sárga jelzésű figyelmeztetést ködre vonatkozóan. Ugyanakkor január 9-én 18:00 óra és 11-én 18:00 óra között mennyiségileg mérsékelt csapadékról, a hegyekben havazásról és a szél felerősödéséről szól az időjárás jelentés.

Mivel ebben az intervallumban vegyes csapadék várható, és 1600 méter feletti magasságban hó lesz túlsúlyban, a szél 45…55 km/h sebességgel fúj, a magashegységi térségben pedig 60-80 km/h-s széllökések is előfordulnak, javasoljuk a lakosságnak, hogy hófúvás és nagy havazás idején kerüljék az utazást, és ha az mégis feltétlenül szükséges, akkor előre tájékozódjanak, nincs-e lezárt útszakasz a kiválasztott útvonalon.

Indulás előtt győződjön meg arról, hogy a fűtési rendszer hatékonyan működik az autóban, az üzemanyagtartály tele van és a jármű megfelelően fel van szerelve a téli körülmények között történő közlekedéshez (speciális téli gumik, csúszásgátló láncok, lapát, homokzsák stb.).

A vészhelyzetben tanúsítandó viselkedésről információs a https://fiipregatit.ro platformon találhatók.

  • Információs és Közkapcsolati OsztályVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.