Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Hargita: Több mint 40 vészhelyzetet kezeltek a tűzoltók ezen a hétvégén

 

Ezen a hétvégén 44 beavatkozást regisztráltak, ebből 1 tűzoltás és 43 SMURD eset volt (42 elsősegélynyújtás és 1 roncsból való kimenekítés), 47 nehéz helyzetben lévő személynek nyújtottak egészségügyi segítséget.

Ezeken a helyzeteken kívül a székelyudvarhelyi katonai tűzoltók tegnap délelőtt Küküllőkeményfalva egyik házában keletkezett tűzesetnél avatkoztak be. A tüzet a koromtól tisztítatlan kémény okozta.

Az erre az időszakra jellemző alacsony hőmérsékletre való tekintettel azt javasoljuk, hogy a lakosság fokozott óvatossággal járjon el a fűtőberendezések használatakor, ellenőrizze a kéményeket, ne terhelje túl az elektromos berendezéseket, és ne tároljon tűzveszélyes anyagokat tűzhelyek, kályhák, elektromos radiátorok, kazánok vagy más hőforrások közvetlen közelében.

Továbbá, mivel január 10-én 10:00 óra és 12-én 10:00 óra között ónos eső és havazás várható, és jégkéreg kialakulásának kedvez az időjárás, azt javasoljuk a polgároknak, hogy kerüljék az utazást hóvihar és erős havazás idején. Ha az utazás feltétlenül szükséges előzőleg tájékozódjanak az utak járhatóságáról. Indulás előtt győződjön meg arról, hogy a járműben a fűtési rendszer hatékonyan működik, az üzemanyagtartály tele van-e, és a jármű megfelelően felszerelt-e a téli közlekedéshez (téli gumik, hóláncok, lapát, homokzsák stb.).

Ugyanebben az időszakban egy Ro-Alert figyelmeztetést küldtek a lakosságnak medve jelenléte miatt Csíkszeredában.

A vészhelyzetek esetén történő viselkedésre vonatkozó információk vagy a veszélyes meteorológiai jelenségek megnyilvánulásával kapcsolatos egyéb hasznos adatok a https://fiipregatit.ro platformon érhetők el.

  • ISU Hargita, Információs és Közkapcsolati OsztályVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.