Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség: több mint 50 sürgősségi beavatkozás a hétvégén

Foto: www.igsu.ro

 

 

 

Az elmúlt hétvégén a Hargita megyei katonai tűzoltók több mint 50 sürgősségi esetet kezeltek. Ezek nagy részét sürgősségi orvosi segítségnyújtás tette ki, a tűzoltók 51 személynek nyújtottak elsősegélyt, 46 esetben valamilyen egészségügyi probléma, és öt esetben valamilyen sérülés miatt. Ezen kívül 3 tűzesethez riasztották a tűzoltókat.

Ezúton emlékeztetjük az állampolgárokat arra, hogy a hideg évszak megnöveli a hibás, rögtönzött vagy felügyelet nélküli fűtőeszközök, a nem megfelelően üzemeltetett elektromos berendezések által okozott tüzek számát is. Annak érdekében, hogy ne fordulhassanak elő ilyen kellemetlen események, ajánlunk néhány intézkedést családja és háztartásának védelme érdekében:

Ne használjon hibás vagy rögtönzött elektromos berendezéseket; rendszeresen ellenőrizze állapotukat;

Ne csatlakoztasson több áramfogyasztót egyetlen konnektorhoz;

Az elektromos berendezéssel kapcsolatos bármilyen beavatkozást csak erre felhatalmazott személyek vagy vállalatok végezhetnek;

Gondoskodjon arról, hogy a kéményeket rendszeresen ellenőrizze és tisztítsa, valamint szükség esetén szakosított személyzet javítsa azt meg;

Bármilyen vészhelyzet esetén hívja a 112-es telefonszámot!
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.