Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Hargita: 2022 utolsó napjainak, valamint az új év első napjainak beavatkozásai

 

2022 december 30- 2023 január 2 közötti időszakban a Hargita megyei katonai tűzoltók napi szinten teljesítettek szolgálatot a polgárok kéréseinek gyors megoldására megyeszinten.

Az elmúlt négy napban 32 sürgősségi helyzet volt, ami 15%-al kevesebb az előző év azonos időszakához képest: a beavatkozások nagyrészt egészségügyi segítségnyújtásból álltak, az esetek a 2021 december 30- 2022 január 2 között regisztrált 41-ről 25 SMURD esetre csökkentek 2022 december 30- 2023 január 2 közötti időszakban.

Külön figyelmet fordítottak a közúti eseményekre is, amelyek Csíkszereda körzetében, az 578-as európai úton; Oroszhegy községben a 138-as megyei úton, Zeteváralján és Csobotányban (Maros megye) történtek, ahol a mentők beavatkoztak az elsősegélynyújtás és az áldozatok kórházba szállítása, valamint a tűzmegelőzés és tűzoltás érdekében.

Bár az összes kiküldetés száma csökkent, a tavalyi év azonos időszakához képest ugyanannyi tűzesetet regisztráltak ebben az időszakban. Munkatársaink a tárgyidőszakban 4 tűz oltásában jártak el, ugyanannyi esetben, mint az előző év azonos időszakában.

A nemkívánatos helyzetek elkerülése érdekében emlékeztetünk arra, hogy a megelőző magatartás az Ön és szerettei biztonsága érdekében elengedhetetlen.

Felhívjuk a polgárok figyelmét, hogy ebben az időszakban fokozott elővigyázatossággal járjanak el a kályhák vagy fűtőberendezések használatakor, ne terheljék túl a villanyszerelést háztartási gépek egyidejű csatlakoztatásával, és ne hagyjanak otthon felügyelet nélkül gyermekeket.

Az Önök biztonsága továbbra is kiemelt számunkra, és a következő időszakban is szolgálatban lesznek a tűzoltók, akik technikai eszközeikkel beavatkoznak a veszélyhelyzetek operatív kezelésében és a nehéz helyzetbe került személyeknek történő elsősegélynyújtásban.

Információs és Közkapcsolati Osztály
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.