Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Hargita: A megmentők tudják, hogy minden másodperc számít!

 

 

A megmentők tudják, hogy minden másodperc számít, és a gyors beavatkozás életeket és vagyonokat menthet meg! Így az elmúlt 24 órában a katonai tűzoltók 10 fő sürgősségi orvosi ellátásában, valamint 2 olyan beavatkozásban intézkedtek, amelyek az emberek és állatok életellenes környezetből való kimentését célozták.

Ma reggel 6:30 körül a 112-es egységes segélyhívó számon kérték a Sürgősségi Helyzetek Megyei Főfelügyelősége szakszolgálati munkatársainak beavatkozását a gyergyószentmiklósi Rákóczi Ferenc utcában, egy rendkívüli helyzetbe került férfi kimentésére. A gyergyószentmiklósi kirendeltségről két katonai tűzoltó – egyikük elsősegélyre szakosodott – legénysége gyorsan az említett címre vonult, ahol bementek a lakásba, és a házigazdát a nappaliban elesve találták, tudatánál, de mozgásképtelenül, fájdalomra panaszkodva a fejében és a jobb vállában. A SMURD mentősök ellátták a 76 éves férfit, később a gyergyószentmiklósi városi kórházba szállították további kivizsgálásra.

Vigyázzanak a szüleikre és a nagyszüleikre. Látogassák meg őket minél gyakrabban, hívják fel őket, különösen, ha tudják, hogy egészségügyi problémáik vannak.

Tegye ugyanezt az egyedül maradt szomszédokkal, akiknek rokonai  távol vannak, és ha közeliek és már nem tudnak róluk semmit, mert nem nyitnak ajtót, kérje a tűzoltóság támogatását, mert szükség lehet segítségre.

Tegnap ketten kerültek kórházba a tegnap éjszaka Csíkszentgyörgyön történt közúti baleset következtében. A két érintett személyautó vezetői megsérültek. Eszméletüknél voltak, amikor a SMURD és a megyei mentőszolgálat a kórházba szállította őket miután elsősegélyben részesítették.

Tegnap este Csíkszeredában a Jégpálya utcában a kukába esett kutyát mentettek ki a tűzoltók.

Az operatív alegységek továbbra is készenlétben vannak a veszélyhelyzetek kezelésére és elsősegélynyújtásra a bajbajutott személyeknek.

Ne feledjék! A vészhelyzetben tanúsítandó viselkedésről információs a https://fiipregatit.ro platformon találhatók.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.