Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ingyen síelési leckéket adtak gyerekeknek a csendőrök

 

A téli sportszezonban ma, február 23-án 12:00-15:00 óra között több mint 20 gyermek vette igénybe a „Ski for free gyerekeknek” tevékenységet a borszéki sípályán.

„A gyerekek teljes mértékben kihasználták a Hargita megyei csendőrök ingyenes síoktatását a borszéki sípályán. A program során játékosan, szórakoztató módon tanítottuk a síelés alapszabályait. A legfiatalabb gyermek 5 éves volt Salamásról, a legidősebb 14 éves, Csíkszeredából. De csatlakoztak hozzánk Iasi, Vaslui, Bákó megyei és bukaresti gyerekek is. Mindannyian, csoportosan vagy egyénileg, az alapgyakorlatokkal kezdték és a legjobban várt dologgal fejezték be: a lejtőn való lesiklással”, közölte Suciu Gheorghe főtörzsőrmester, a Hargita megyei csendőrfelügyelőség szóvivője.

Arra a kérdésre, hogy miért a síelést választották ahelyett, hogy a számítógép előtt ülnének, a gyerekek azt válaszolták:

– Mert az sokkal érdekesebb és sokkal szebb!

– Mert ez vagány!

– Mert szeretünk gyorsan sílécen csúszni!

– Mert a hó tiszta és olyan érzést kelt bennünk, mintha repülnénk!

– Mert unatkoztam, és ez érdekesebbnek tűnt számomra! Szabadnak érzem magam!

– Ez az igazi élet!

„Azt mondhatjuk, hogy elértük a célunkat, sikerült népszerűsíteni a szabadtéri mozgást, megmutatni nekik a téli sportok szépségét, és ha holnap izomlázuk is lesz, mindannyian biztosítottak minket arról, hogy folytatják a síelést!” mondta a Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség szóvivője.

Fotó: Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.