Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Medvék miatt riasztották a csendőröket

Három esetben számoltak be a lakosok medve jelenlétéről Marosfőn és Tusnádfürdőn az elmúlt 24 órában, a 112-es egységes segélyhívó számon.

„Az első hívás a 112-es egységes segélyhívó számon tegnap, június 8-án érkezett, 21:01-kor. Egy nő jelentette, hogy marosfői házának udvarán medve jár. A mobil csendőregység egy csapata ment azonnal a helyszínre, de a medvét már nem találták ott, a telefonáló viszont azt állította, hogy kért csinált a medve.

A második hívás alkalmával a tusnádfürdői Szent Anna sétányon jeleztek medvét. A hegyi csendőrök szálltak ki a helyszínre és a medvét az erdőbe zavarták és folytatták a járőrözést.

23:20-kor egy szálloda mögött egy mozdulatlan medvét vettek észre, amikor pedig a csendőrök közelebb mentek agresszivitás jeleit mutatta. Mivel először azt gondolták, hogy a medve sebesült, a csendőrök az összes illetékes hatóságot értesítették és a mobil csendőregység egy csapatát is helyszínre vezényelték. De egy idő után, miután a medve egy adag élelmet visszaöklendezett, felállt és önként távozott az erdőbe.

Az utolsó hívás 4:43-kor érkezett, egy férfi jelentette, hogy a tusnádfürdői Ciucas utcában medve jár. Az 1-es sz. mobil csendőregység egy csapata a helyszínre ment, de a medve önként távozott”, közölte a Hargita megyei csendőrfelügyelőség szóvivője.

Mindhárom esetben a járőrök egy ideig a környéken maradtak, hogy megbizonyosodjanak, a veszély már nem áll fenn, és értesítették az illetékes hatóságokat, amelyekkel együttműködnek, egyéb eseményt nem regisztráltak.

A csendőrök emlékeztetik az embereket, hogy minden alkalommal, amikor ilyen helyzetek tanúi, hívják a 112-es telefonszámot, ne próbálkozzanak a beavatkozással, ne etessék a vadállatokat, legyenek óvatosak a háztartási hulladék tárolásánál, és ne menjenek a medvék közelébe, hogy lefilmezzék vagy lefényképezzék őket, mert bár a medve látszólag játékos és szelíd, azonban mégiscsak vadállat.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük