Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Szolgálatban a Hargita megyei csendőrök

 

A múlt hétvégén a Hargita megyei csendőrök akciókat hajtottak végre az antiszociális cselekmények megelőzése és leküzdése érdekében, 26 esetben állapították meg a törvény megszegését, amit szankció követett, köztük 4 esetben pénzbírságot alkalmaztak, összesen 4000 lej értékben, ugyanakkor elrendelték 2 köbméter faanyag elkobzását.

Fotó: IJJ Harghita

Két esetben pénzbüntetést róttak ki, összesen 2.000 lej rétékben és 2 figyelmeztetést alkalmaztak, a 171/2010-es törvény értelmében, faanyag törvénytelen módon valószállításáért, valamint az erdőalapba való jogtalan behatolásért gépjárművel.

Hét esetben a hegyi csendőrök kénytelenek voltak figyelmeztetésben részesíteni egyes állampolgárokat az 54/2012-es törvény megszegéséért, arra ki nem jelölt helyen történő piknikezésért.

Ezer lejes bírságot és két figyelmeztetést alkalmaztak a társadalmi együttélés bizonyos normáinak megsértése miatt, alkoholtartalmú ital nyilvános helyen történő fogyasztása, az azonosítás megtagadása miatt. Újabb ezer lejre bírságoltak és 11 figyelmeztetést alkalmaztak az 55/2020-as törvény alapján a védőmaszk hiányáért, illetve helytelen viseléséért, valamint a kijárási korlátozás óráiban történt gyalogos vagy járműforgalom miatt.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.