Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Jandarmii harghiteni prezenți la datorie, atât la sfârșit cât și la început de an

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Jandarmii harghiteni aflați la datorie atât la sfârșit, dar și la început de an, au acordat sprijin unor persoane aflate în dificultate. Fie pe pârtia de schi,fie pe drum, jandarmii harghiteni au intervenit cu profesionalism. Ultima intervenție a fost înregistrată astăzi, 02 ianuarie a.c., jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Harghita Băi acordând primul ajutor unui turist de 27 de ani

Jandarmii montani din stațiunea Harghita Băi, aflați în misiune de menținere a ordinii publice, au fost solicitați astăzi, 02 ianuarie a.c., în jurul orei 13:00, de către administratorul Pârtiei de schi „Csipike” pentru a acorda sprijin unui bărbat de 27 de ani din municipiul Moinești, județul Bacău, care acuza dureri la nivelul genunchiului stâng. După acordarea primul-ajutor, colegii l-au transportat cu ajutorul autospecialei UTV la baza superioară a pârtiei de unde a fost preluat de către colegii de la S.M.U.R.D., solicitați de către administratorul pârtiei prin intermediul Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. Turistul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc pentru investigații.

Tot astăzi, 02 ianuarie a.c., în jurul orei 14:30 jandarmii din Odorheiu Secuiesc, aflați în patrulare, au asigurat transportul unei persoane aflată în dificultate la adăpostul din municipiu.

De același tratament profesionist s-a bucurat și ieri, 01 ianuarie a.c., în jurul orei 15:00 și o doamnă de 53 de ani din municipiul Târgu Mureș, județul Mureș ce în urma unui contact mai dur cu pârtia „Csipike” din Harghita Băi, a acuzat dureri la nivelul genunchiului drept. După acordarea primului ajutor turista a fost transportată cu ajutorul autospecialei UTV la autoturismul proprietate personală, refuzând să fie solicitată ambulanța.

La sfârșit de an, mai exact pe data de 31 decembrie 2015, în jurul orei 15:00, colegii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Lacu Roșu, în timp ce se aflau în misiune de menținere a ordinii publice, au observat la marginea drumului național DN 12C, la aproximativ 17 kilometri de Gheorgheni, un autoturism ce era ieșit în afara părții carosabile. După ce s-au convins că pasagerii sunt doar speriați, jandarmii montani au apelat o firmă de tractat pentru a asigura transportul autoturismului până în municipiul Piatra Neamț, unde dorea să ajungă C.M.I. de 25 de ani, după un lung drum parcurs din Italia.

De menționat este și faptul că jandarmii montani sunt instruiți în domeniul acordării primului- ajutor, atât pe timpul cursurilor din cadrul Centrului de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia, beneficiind totodată și de cursurile de specialitate organizate de către Crucea Roșie- Filiala Harghita.

Pe lângă îndrumarea, informarea şi acordarea de asistenţă turiştilor şi persoanelor aflate în dificultate în zona montană, jandarmii unui post montan execută şi alte misiuni:

  • menţin ordinea publică pe traseele turistice, în zona cabanelor din staţiunile montane;
  • previn şi combat fenomenul infracţional şi contravenţional din zona de responsabilitate;
  • execută acţiuni independent, sau în cooperare cu formaţiunile Salvamont de căutare, descoperire, identificare şi salvare a persoanelor care au suferit accidente, acordarea măsurilor de prim-ajutor şi transportul persoanelor la cea mai apropiată unitate sanitară.

 INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.