Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Hargita megyei csendőrök gondoskodnak a rendről és a közbiztonságról az 1848-as forradalomra való megemlékezések alkalmából

 

Március 15-én, szerdán a közrend és közbiztonság érdekében lépnek fel megyeszinten a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség erői az 1848-as forradalom és szabadságharc alkalmából szervezett megemlékező rendezvényeken.

A csendőrök feladata a köznyugalom légkörének fenntartása, a megemlékezésen résztvevők védelmének és biztonságos mozgásának biztosítása, valamint minden civil és intézményi tevékenység zavartalan lebonyolítása.

A csendőrség – hatásköre szerint– biztosítja és védi a polgárok alkotmányos jogát a nyilvános gyülekezések szervezéséhez, mindaddig, amíg azok békésen zajlanak.

A Hargita Megyei minden résztvevőnek békés és civilizált magatartást javasol, és azt, hogy tartsák tiszteletben a nyilvános összejövetelek szervezőitől, ezek meghatalmazottjaiktól vagy rendvédelmi szervektől kapott utasításokat.

Tájékoztatjuk továbbá az állampolgárokat, hogy folyamatosan kérhetik a helyszínen jelenlévő rendvédelmi szervek segítségét, vagy igény esetén hívhatják a 112-es segélyhívó számot.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.