Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Szolgálatban lesznek a csendőrök a katolikus pünkösd alkalmával Csíksomlyón

 

 

Május 22-én, szombaton a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség és a marosvásárhelyi „Regele Ferdinand I” Mobil Csendőrcsoport személyzete biztosítja a közrendet a csíksomlyói búcsú alkalmával.

illusztráció (IJJ Harghita)

A csendőrök mind a zarándokok be- és kiáramlási útvonalain, mind a csíksomlyói ferences székesegyház közelében, mind a csíksomlyói nyeregben a vallási ceremónia helyén jelen lesznek.

Tekintettel a jelenlegi járványügyi helyzetre, a jogszabályi előírások szerint a zarándokoknak több szabályt kell betartaniuk:

– pontosan kövessék a szervezők, a csendőrök és a szervezők által kijelölt rendfenntartók által kapott ajánlásokat;

– a vallási körmenetek és / vagy zarándoklatok ideje alatt tartsák be a minimális biztonsági távolságot;

– vallási körmenetek és / vagy zarándoklatok során kötelező a maszkot viselni a száj és az orr eltakarása érdekében;

– a vallási körmenetek és / vagy zarándoklatok során megfigyelési osztályozást végeznek, és a légúti fertőzés tüneteit (köhögés, tüsszögés, orrfolyás) mutató emberek részvétele nem megengedett. Az egyházi személyzet (klerikális vagy nem klerikális) közvetlenül vagy az általuk kifejezetten kijelölt személyek útján gondoskodik a megfigyelési osztályozás megszervezéséről.

Felkérjük az állampolgárokat, hogy támogassanak minket küldetésünkben, és vigyázzanak saját javaik és értékeik tárolására és felhasználására, az engedélyezett területeken parkoló járművek megfelelő biztosítására és nem utolsósorban a gyermekekre és az idősekre fordítsanak különös figyelmet, ugyanis könnyen eltévedhetnek a tömegben.

Ebben az összefüggésben a résztvevőket arra kérjük, hogy kövessék az esemény szervezőinek, meghatalmazottjaiknak és a rendfenntartó szervek ajánlásait, tartózkodjanak olyan cselekedettől, amely akadályozhatja a tisztán vallási jellegű esemény normális lebonyolítását.

A Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség emlékezteti a polgárokat, hogy az esetleges bejelentések érdekében bizalommal fordulhatnak a helyszínen tartózkodó csendőrökhöz, vagy felhívhatják a 112-es egységes segélyhívó számot.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük