Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Jandarmii montani din Borsec au intervenit

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Astăzi, 08 ianuarie a.c., jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Borsec au intervenit în sprijinul unui bărbat de 42 de ani din județul Neamț

Jandarmii montani aflați în serviciu de patrulare în zona pârtiei de schi din stațiunea Borsec, au observat un bărbat căzut pe pârtie și care acuza dureri la nivelul umărului stâng. P.M. de 42 de ani, domiciliat în comuna Poiana Largului din județul Neamț, a fost transportat la baza pârtiei, de unde a fost preluat de către colegii de la SMURD Corbu, solicitați în prealabil de către jandarmi prin intermediul Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, care l-au transportat la Spitalul Municipal Toplița pentru investigații.

Jandarmii montani sunt instruiți în domeniul acordării primului- ajutor, atât pe timpul cursurilor din cadrul Centrului de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia, beneficiind totodată și de cursurile de specialitate organizate de către Crucea Roșie- Filiala Harghita.

Pe lângă îndrumarea, informarea şi acordarea de asistenţă turiştilor şi persoanelor aflate în dificultate în zona montană, jandarmii unui post montan execută şi alte misiuni:

  • menţin ordinea publică pe traseele turistice, în zona cabanelor din staţiunile montane;
  • previn şi combat fenomenul infracţional şi contravenţional din zona de responsabilitate;
  • execută acţiuni independent, sau în cooperare cu formaţiunile Salvamont de căutare, descoperire, identificare şi salvare a persoanelor care au suferit accidente, acordarea măsurilor de prim-ajutor şi transportul persoanelor la cea mai apropiată unitate sanitară.

 INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.