Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Gyerekek játéka a tűzzel okozott tűzesetet egy gyergyószárhegyi háztartásban

Kedden, április 20-án, elégett egy melléképület tetőzetének 20 négyzetmétere Gyergyószárhegyen, nagy valószínűséggel a gyerekek tűzzel való játékának tulajdoníthatóan.

„A gyergyószentmiklósi katonai tűzoltók és a gyergyószárhegyi önkéntes tűzoltók gyorsan beavatkoztak a tűz lokalizálása és eloltása érdekében. A SMURD egység elsősegélyt nyújtott egy 14 éves lánynak, aki pánikrohamot szenvedett, és utólag a gyergyószentmiklósi városi kórházba szállították szakorvosi segítség érdekében”, közölte az ISU Hargita szóvivője.

Az ilyen tűzesetek megelőzése érdekében az ISU Hargita azt ajánlja:

-felügyeljük a gyermekeket, és ne hagyjunk gyufákat vagy öngyújtókat a kezük ügyében;

-ne dohányozzon és ne használjon nyílt lángot háztartási melléképületek közelében.

“A tűz elbűvöli a gyerekeket. Az öngyújtókban, gyertyákban vagy gyufákban a kísérletezés egyik módját látják. Egy ártatlan játék azonban nagy tüzet okozhat.

Országos szinten előfordultak olyan esetek, amikor a gyermekek életüket vesztették az általuk okozott pokolban. Szerencsére az elmúlt években megyénkben megkíméltek minket az ilyen tragédiák, de továbbra is óvatosnak kell lennünk.

Ezért beszéljenek a gyerekekkel a tűz veszélyességéről, és magyarázzák el nekik, mi történhet, ha öngyújtókkal vagy gyufákkal játszanak, a házban vagy a ház körül. Tudniuk kell a kockázatokat, amelyeknek ki vannak téve, és meg kell érteniük, miért tilos az ilyen tárgyak használata.

Egy egyszerű “Nem szabad!” még jobban felkeltheti kíváncsiságukat, és ezért nagyon fontos vigyázni rájuk, sőt példákat is felhozni számukra az esetleges helyzetekre. ”- ezt üzeni az ISU Hargita.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.