Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A játék…normális az ő korukban, és a Hargita megyei rendőrök ezt a módszert alkalmazták az iskolásokkal való találkozókon

 

 

A rendőrség által 2023. április 25-én délelőtt végzett tevékenységek „célközönsége” a csíkszentmártoni oktatási egység óvodásai voltak. A rendőrök a gyerekek életkorának megfelelő módszerekkel tájékoztatták a kicsiket a KRESZ szabályairól, ha triciklivel, kerékpárral, robogóval vagy gyalogosan, közúton közlekednek.

Ugyanezen a napon Csjkszentimrén a rendőrség egy általános iskola diákjaival találkozott, ahol tájékoztató, nevelő és megelőző megbeszéléseket folytattak az iskolai zaklatásról: hogyan előzhető meg, hogyan észlelhető, de hogyan és hol kérhetnek segítséget, ha tanúi vagy áldozatai ennek a magatartásformának.

A közlekedési rendőrök mobil laboratóriumukkal két székelyudvarhelyi általános iskolánál jártak. Az iskolásokat és a tanárokat tájékoztatták arról, hogyan tartsák tiszteletben a közúti közlekedési szabályokat, valamint az utcán a rendőrök jelzéseit.

A prevenciós rendőrökkel együttműködve is zajlott egy tevékenység, melynek során megvitatták a fiatalok körében a tiltott szerek fogyasztásának megelőzését, azt, hogy milyen kockázatoknak teszik ki magukat, ha ilyen szerek fogyasztása mellett döntenek, és javasolták az egészséges életmód alternatíváját, mint sportolás, hobbi, túrázás, szabadtéri séták gyakorlásával.

A rendőrség küldetése, hogy a közölt információkon keresztül minél több gyermek és fiatal elméjéhez és lelkéhez érjen el, különféle módszerekkel.

  • infó és fotók: Hargita megyei rendőrségVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.