Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Nem engedtek be egy jégkorongozót a mérkőzésre… mert Hargita megyében született

Nem engedték be nézőnek egy budapesti jégkorong mérkőzésen Reisz Áron magyar állampolgárságú jégkorongozót, mert csíkszeredai születésű. Azt mondja, a biztonsági személyzet megalázta, és el akarta énekeltetni vele a Ferencváros csapat himnuszát.

Az eset szerdán, Budapesten, a helyi Ferencváros és a gyergyószentmiklósi csapatai közti Erste Liga mérkőzésen történt.

Reisz Áron magyar jégkorongozó Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a budapesti aréna biztonsági személyzete nem engedte be a mérkőzésre, és megalázta őt és édesapját, amikor megvásárolt jegyekkel próbáltak bemenni a csarnokba.

„Az interneten vásároltam a belépőjegyeket. Mivel teljesen semleges nézőnek tartom magam azon az estén, eszembe sem jutott kicserélni a jegyeket a vendégszektorra egy hazai meccsen. A szervezők azonban úgy vélik, hogy ez hiba volt. Ennek oka az volt, hogy Csíkszeredában születtem. A biztonsági szolgálattól érkezőket nem érdekelte, hogy magyar állampolgár vagyok, Magyarországon lakom, azt mondták, hogy biztonsági kockázatot jelentek a születési helyem miatt. És mindezt persze megalázó módon, a Ferencváros himnuszát akarták elénekeltetni velem, hogy az érvényes jeggyel beléphessek a csarnokba. A Fradinak semmi problémája nem volt a születési helyünkkel, akkor, amikor Fradi színekben bajnoki címet nyertünk az egyesületnek (két évtized után az első bajnoki cím). A Fradi diszkriminatív hozzáállása az Erdélyben születettekhez, a biztonsági szolgálat megalázó eljárásmódja, “románozása” szégyenletes” írta Facebook oldalán a sportoló.

A Ferencváros Sportklub pénteken közleményben tudatta, hogy az eset miatt belső vizsgálatot indított, és “elnézést kér azoktól, akik a szerdai bajnoki mérkőzésen kellemetlenségeket szenvedtek”.

A belső vizsgálat megállapította, hogy a klub jégkorong szakosztálya tévedett, amikor nem adott egyértelmű tájékoztatást a mérkőzés lebonyolításáról. „A Ferencváros Klub elnézést kér a hiányos tájékoztatásért és a nézők által tapasztalt problémákért. A szakosztály megteszi a szükséges intézkedéseket” – áll a klub honlapján.

A klub megígérte, hogy aki “pontatlan információ miatt” lemaradt a meccsről, annak a teljes jegy árát visszatéríti.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.