Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita megye „saját otthonában vesztett”, a bíróságon: Neamț megyében marad a Békás- szoros

Hargita megye “saját otthonában veszett”! Elutasították a Neamț megye ellen benyújtott bírósági keresetet, amelyben a Gyergyószentmiklós – Gyergyótölgyes – Békás közös részen a közigazgatási határ nyomvonalának megállapítására irányuló lehatárolási jegyzőkönyv megsemmisítését kérte.

Nem értettem, miért tartották hasznosnak ezt az akciót a Hargita megyei hatóságok, míg egy hosszú évek óta, minden hierarchikus bíróságon keresztül tárgyalt ügy nem kapott végleges, a szomszéd megye számára kedvező megoldást.

2022 október 13-án, amikor a ma megoldott iratcsomót beiktatták a bíróságon, rendkívül csalódott voltam Hargita megye hozzáállására nézve a Neamț megyei határkérdésben.

Bíztunk az igazságszolgáltatás gyorsaságában, és reméltük, hogy ezt az ítéletet hozzák, amely visszaállítja a dolgokat úgy, ahogy egykor voltak.

A Békás-szoros területileg Neamț megyéhez tartozik. Vannak vitathatatlan bizonyítékok, amelyek ezt alátámasztják, és íme a Hargita Megyei Törvényszék által hozott új ítélet révén a bíróság ismét elismeri.

nyilatkozta Adrian Nita, Neamt megye prefektusa.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.