Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Van prefektusa Hargita megyének

2021 április 1-jén, csütörtökön több megyében a kinevezett prefektusok és alprefektusok eskütételére került sor.

Kormányhatározat alapján 2021 április 1-jén a következő prefektusi kinevezések történtek: Iordache Silviu- Buzău megye, Ráduly István- Kovászna megye és Szabó Zsolt- Hargita megye. Alprefektusi kinevezések: Holban Viorel, Buși Sebastian Nicolae és Budai Richard Tiberius- Bukarest, Stauder Rudolf- Máramaros megye, Drăgănescu Ovidiu Virgil- Temes megye.

Szabó Zsolt, Hargita megye új prefektusa, román nyelv és irodalom tanár Gyergyószentmiklóson és 2020-tól PLUS tag.

 fotó: Facebook

 

“Biztosítani szeretném Önöket arról, hogy őrködni fogok a törvény betartása fölött Hargita megyében, és soha nem fogom megkérni egy közintézményt, hogy túllépje a törvény által biztosított hatáskörét, mert meg vagyok győződve arról, hogy ha egy közintézmény túllépi a törvényben meghatározott feladatait, akkor minden bizonnyal olyan konfliktusokat generál, amelyekre egyikünk sem vágyik. Az egység és nem a megosztottság tényezője akarok lenni, az egyensúly és a stabilitás tényezője Hargita megye számára, és az egész politikai osztály képviselőivel együtt, amennyire álláspontom megengedi, minden erőmet a megye és lakói érdekeire koncentrálni ”- mondta Szabó Zsolt, akit az Agerpres idéz.

Szabó Zsolt 38 éves, 2004 óta a román nyelv és irodalom rendes tanára a gyergyószentmiklósi “Batthyány Ignác” Technikai Kollégiumban, 2020 novembere óta pedig a kolozsvári “Babeş Bolyai” Egyetem docense.

Közel három évig, 2017-2020 között, Szabó Zsolt román nyelvű oktató volt a szegedi Tudományegyetemen, feladata a román nyelv, irodalom és civilizáció, illetve a román nyelv idegen nyelvként való tanítása és népszerűsítése.

Szabó Zsolt a filológia doktora, számos könyv és publikáció szerzője és társszerzője.

Megemlítjük, hogy Hargita megye új prefektusa tavaly Gyergyószentmiklós polgármesteri székére pályázott.

Lucian Bode miniszter a következő üzenetet küldte az új prefektusoknak és alprefektusoknak: „Mától kezdve nagyon fontos feladatuk van. Biztosítani fogják a jogszabályok betartását, és egyúttal összekötő szerepet fognak betölteni a helyi közösségek, hatóságok és a román kormány között. A prefektus és az alprefektus funkciói, amelyeket a mai naptól fognak betölteni, felelősséggel teli pozíciók, mind az önök által vezetett közösségek, mind az ügyvezetőség iránt, amelyeknek felelősséggel tartoznak. A fő cél, amelynek irányítania kell mind az Önök, mind a beosztott apparátus cselekedeteit, a közösségek és az állampolgárok érdekeinek kielégítése az Önök alkotmányos szerepének teljes átvállalásával. Kérjük, legyenek nagyon tisztában a feladataikkal, az általam végzett ellenőrzés nagyon szigorú lesz. Sok sikert kívánok a tevékenységükhöz! ”

A videokonferencia rendszerben zajló eseményen részt vett, Irina Alexe asszony és Dr. Raed Arafat államtitkárok is.

források: Agerpres, MAI
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.