Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita megyét is magába foglalja a Via Transilvanica

A Via Transilvanica egy zarándoklat projekt, amely Drobeta Turnu Severin-ből indul és átszeli Erdélyt, érintve annak minden kulturális gazdagságát és Putna-n ér véget. A Via TRansilvanica a Tasuleasa Social Egyesület projektje.

A Via Transilvanica arról szól, amit a lélekben hordozunk, helyekről, emberekről, így akarjuk megtisztelni a Nagy Egyesülés centenáriumát, bátorítva minél több embert országunk gyalogos megismerésére.

A projekt 1000 km, 10 megyét- Mehedinti, Krassó- Szörény, Hunyad, Fehér, Szeben, Brassó, Hargita, Maros, Beszterce- Naszód és Suceava-átszelő útvonal, amely a kulturális, sport és kikapcsolódási lehetőségeket kínál a rajta járóknak. Az útvonal több hét alatt tehető meg teljesen, vagy részlegesen néhány nap alatt, az utazó erejének és vágyának megfelelően. A Via Transilvanica infrastruktúra adatokat nyújt a szállás és étkezési lehetőségekről, de kulturális és történelmi tájékoztatást is a különböző földrajzi térségekről.

Az utat különleges azonosító elemekkel látják el, tartós anyagból, amelyek lehetővé teszik az utazó jó tájékozódását. A kezdeményezők igyekeznek a lehető legtöbb információt szolgáltatni az útvonal nehézségéről.

Egy elég hosszú útszakaszról lévén szó, elkészítése több szakaszban fog végbemenni.

Tibi Useriu ultramaraton futó nagykövetként járul hozzá a Via Transilvanica projekt fejlesztéséhez és újra feszegeti a határait a kanadai Yukon Arctic Ultra 700 km-es táv megtételével, ahol a hőmérséklet a mínusz 50 fokot is elérheti.

Ezért az útért futok, ami Romániáé lesz. Mindenkit kérek, hogy járuljon hozzá ennek a szép projektnek a megvalósításához. Egy élet nem lesz elég elmesélni azt, amit együtt tettünk!

A maraton ideje alatt követhetitek az új infókat, amint a szervezők közzéteszik. Maradjatok velünk. Köszönöm mindenkinek a támogatást!
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.