Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita megyében ma 21:00 óráig sárga kód van érvényben erős szél miatt

Az Országos Meteorológiai Szolgálat június 22-én, szerdán több megyére, köztük Hargita megyére is érvényes Sárga Kódot adott ki erős szélre vonatkozóan.

Június 22-én 10:00 óra és 21:00 óra között Moldva legnagyobb részén, Erdély délkeleti részén, valamint a Kárpátkanyarban és helyenként a Déli Kárpátokban a szél felerősödik, 55-75 km/h sebességet ér el, nagy magasságokban a széllökések meghaladják a 90 km/h sebességet.

Megjegyzés: Olténia, Munténia, Dobrudzsa, valamint Erdély és a hegyvidéki területek többi részén a széllökések erőssége általában 45…55 km/h lesz.

Az időjárási figyelmeztetéssel összefüggésben az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (IGSU) a következőket javasolja:

-Kerülje a fák, oszlopok, hirdetőtáblák, könnyen elmozduló építészeti elemekkel rendelkező épületek és építés alatt álló épületek közelében való tartózkodást, illetve menedék keresését hasonló helyeken.

-Hagyja abba a szabadtéri vagy nagy magasságban végzett tevékenységeket.

-Zárja be a lakás és egyéb épületek ablakait.

-Kerülje a ledőlt oszlopok vagy vezetékek érintését.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.