Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A meteorológusok heves esőkre, szélrohamokra és jégesőre figyelmeztetnek

 

A meteorológusok két időjárási figyelmeztetést adtak ki Hargita megyére, mindkettő sárga kódos.

Ma 22:00 óráig fokozott légköri instabilitás várható A Keleti Kárpátok vidékén, Máramarosban és Moldva északi részén, heves esőzésekkel, elektromos kisülésekkel, felerősödő széllel, viharral és jégesővel. A csapadék mennyisége meghaladja a 25-40 litert/nm.

Augusztus 17-én 10:00 óra és 18- án 10:00 óra között fokozott légköri instabilitás várható felerősödő széllel (60-80 km/h), helyenként szélrohamokkal, elektromos kisülésekkel, felhőszakadásszerű esőkkel és jégesővel.

A fenti jelenségek kedden a nyugati, központi és északi országrészben lesznek megfigyelhetők, keddről szerdára virradóan pedig főleg Erdélyben, Moldva legnagyobb részén, és helyenként Olténiában, Munténia északnyugati részén.

A csapadék mennyisége meghaladja a 25-40, elszigetelten az 50-60 litert/nm.

Megjegyzés: Szerdán (augusztus 18 -án) a légköri instabilitás fokozódik a déli, középső és keleti régiókban, és a hőmérséklet az egész országban csökken.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.