Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita megyében narancssárga viharriadó érvényes kedd reggelig

Az Országos Meteorológiai Hivatal rossz időre vonatkozó figyelmeztetést adott ki. Holnap, július 20 reggelig Hargita megyében narancssárga viharjelzés érvényes, majd szerdán, július 21-én délben az egész ország területét érintő sárga riasztás lép érvénybe.

Tehát holnap délelőtt 10:00-ig fokozott légköri instabilitás, kiadós esőzés várható.

A hegyvidéken, Erdélyben, Máramarosban, Moldva északi részén, estefelé és éjszaka a Bánságban, Olténia legnagyobb részén és Munténia északnyugati részén felhőszakadásszerű esők, elektromos kisülések, zivatar és helyenként jégeső várható. A csapadék mennyisége meghaladja a 35-50, helyenként pedig a 60-80 litert/nm.

Július 20-án 10:00 óra és 21-én 12:00 óra között az időjárás labilis lesz az országban, de főleg északon, északkeleten, a központi részen és délkeleten, valamint a hegyvidéken felhőszakadásszerű esőzések, elektromos kisülések, a szél felerősödése, zivatar és jégeső várható. A csapadék mennyisége meghaladja a 20-30, elszigetelten a z 50-70 litert/nm.

 

 




Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük