Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita megyében narancssárga figyelmeztetés van érvényben heves esőzésekre, elektromos kisülésekre és felerősödő szélre vonatkozóan

 

Az Országos Meteorológiai Hivatal narancssárga és sárga jelzésű figyelmeztetést adott ki csütörtök reggelig Hargita megyére és más megyékre is, heves esőzésekre, elektromos kisülésekre és felerősödő szélre vonatkozóan.

Augusztus 25-én 10:00 óra és 26-án 10:00 óra között fokozott légköri instabilitásra vonatkozó sárga riasztás van érvényben. Az említett intervallumban az ország délnyugati, déli, központi és keleti részén gyors esők, elektromos kisülések, a szél felerősödése, szélrohamok és elszigetelten jégeső várható. Az esők felhőszakadásszerűek is lehetnek, a cspadék mennyisége meghaladja a 25-40 litert/nm.

Hasonló jelenségek Munténiában is előfordulhatnak, szűkebb területeken.

Augusztus 25-én 10:00 óra és 26-án 08:00 óra között narancssárga riasztás van érvényben. Erdélyben, Moldvában, a hegyvidéken, valamint Olténia és Munténia északi részén heves esőzések, elektromos kisülések, a szél felerősödése és elszigetelten jégeső várható. A csapadék mennyisége meghaladja a 30-40, helyenként az 50-70 litert/nm.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.