Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

30 millió lej az árvízkár Hargita megyében

30 millió lej kárt okozott a május 24- június 6 közötti árvíz Hargita megyében. Már kérték a támogatást a Fejlesztési Minisztériumtól a megrongált utak rendbetételére.

Adrian Panescu, Hargita megye prefektusának kabinetfőnöke tájékoztatója szerint az esőzések 36 közigazgatási egység területén 29,5 millió lej kárt okoztak a megyében valamint a Megyei Tanács, az Országos Vízügy és az Országos Talajjavító Hatóság hatáskörébe tartozó létesítményeknél. Statisztikai kimutatások alapján 901 pincét, 506 kutat, 19 hidat, 192 gyaloghidat, 552 hektár szántóföldet, 1147 hektár legelőt és kaszálót érintett az árvíz. Továbbá megrongálódott 18,51 megyei út, 58 km községi út, 16,5 km utca és két lakóház.

Adrian Panescu kiemelte, hogy a Kormány Intervenciós Alapjából kiutalandó 22,4 millió lej támogatásról szóló határozattervezetet nyújtottak be a fejlesztési Minisztériumhoz. A 30 millió lejig fennmaradó további összeg az Országos Talajjavító Hatóság hatáskörébe tartozó mezőgazdasági terményekben okozott kár értéke.

A kabinetfőnök arról is tájékoztatott, hogy a Megyei kifizetési és szociális felügyeleti Ügynökség társadalmi ankétot szervez a károsult településeken, a Munkaügyi Minisztériumtól származó esetleges kártalanításokra nézve.

Az árvízkárok felmérését a prefektus által kinevezett vegyes bizottságok végezték, az összesített eredményeket pedig a Sürgősségi Esetek Felügyelete megyei bizottságának határozata hagyta jóvá.

Forrás: capital.ro
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.