Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Kelemen Hunor: Jövő héten meg kell alakulnia az új kormánynak

 

A pártokkal folytatott találkozót követően Johannis elnök azt mondta, hogy „sürgősen létre kell hozni egy átmeneti kormányt”, viszonylag rövid időtartamra. „A jelenlegi szocdem kormánnyal minden nap veszteség Románia számára.”

Klaus Johannis világossá tette, hogy a nyugdíjakat és a fizetéseket nem fogják csökkenteni, a kormány politikai kormány lesz, és a miniszterelnököt valószínűleg hétfőn vagy kedden nevezik ki a pártokkal folytatott új tárgyalások után, ezúttal szűkebb körben.

Az RMDSZ elnöke, Kelemen Hunor szerint a kormányt jövő héten meg kell alakítani.

A legfontosabb dolog az, hogy az országnak megfelelő költségvetése legyen a legrövidebb idő alatt. Kormányra van szükségünk a jövő évi választások megszervezéséhez, az ország megfelelő irányításához, túlzások nélkül, extravagáns és rendkívüli rendeletek nélkül. Az RMDSZ-nek van jelöltje a miniszterelnöki posztra, de támogathat egy független jelöltet is, aki politikai kormányt vezet és gazdasági, pénzügyi szférából származik. Nem támogatjuk az előrehozott választások megszervezését – egyrészt akadályozná a költségvetés időben történő elfogadását – jövő tavaszig nem lenne költségvetésünk – másrészt ennek megszervezése decemberig nem kivitelezhető.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük