Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Két sérültje van egy gázpalackrobbanásnak Madéfalván

Apa és fia sérült meg gázpalack robbanása következtében egy madéfalvi tömbházban.

Alina Ciubotariu, a Hargita megyei Sürgősségi Esetek Felügyelőségének szóvivője szerint a két férfi az erkélyen akart gázpalackot cserélni, amikor bekövetkezett a robbanás, amit tűz követett.

A lakrész 52 éves tulajdonosa 90 százalékos égést szenvedett, 24 éves fia teste 20 százalékán szenvedett égési sérüléseket. Mindkettejüket a csíkszeredai megyei sürgősségi kórház intenzív osztályára szállították, egyelőre nincsenek információk az állapotukról.

A szomszédok állítása szerint nagy zajt hallottak, majd látták a férfit égni az erkélyen. „Hallottuk amint sistereg a gáz a palackból, mire odaértünk a férfi már lángokban állt, a tulajdonos és fia”, mondta egyik szomszéd. Egy férfi poroltó készülékkel próbálta a tüzet oltani. „Láttam amint égett a szomszéd és siettem eloltani a tüzet. Két poroltót használtam el”, magyarázta a férfi.

Szentes Csaba, Madéfalva polgármestere is a helyszínre érkezett a helyi civil tűzoltókkal. „Egy szomszéd értesített a 12- es tömbháznál történt esetről és mikor ideértünk láttuk, hogy valami ég az erkélyen. Később tudtuk meg, hogy gázpalackról van szó és sérültek is vannak. Hoztuk a poroltókat és az önkéntes tűzoltókkal együtt léptünk közbe” mondta a község polgármestere.

A két sérültet a Belügyminisztérium helikopterével szállítják Bukarestbe az égési sérülteket ellátó kórházba, ugyanis légúti sérüléseket szenvedtek az égés nyomán.

A megyei mentőszolgálat vezetője, dr. Péter Szilárd vasárnap elmondta az Agerpres- nek, hogy az 52 éves férfi másod- és harmadfokú égéseket szenvedett teste 60 százalékán, arca, nyaka, mellkasa, felső végtagjai és combtájékán. 24 éves fiának első- és másodfokú égési sérülései vannak a teste 40 százalékán, a mellkasán, arcán és felső végtagjain. Mindkettejük állapota súlyos, a károsodott légutak miatt intubálni kellett őket, ezt követi a fővárosi kórházba történő szállításuk.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.