Két minisztert is várnak Gyergyóremetére a hulladékgazdálkodási központ megnyitójára

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Magas rangú kormánytisztviselők, megyei tanácselnökök és polgármesterek lesznek jelen a gyergyóremetei hulladékgazdálkodó központ megnyitó ünnepségén, kedden május 24- én 13 órától.
A Hargita megye Tanácsa által rendezett eseményen jelen lesz Cristian Ginea uniós alapokért felelős miniszter, Cristiana Pasca Palmer környezetvédelmi és erdőgazdálkodási miniszter. A meghívottak listája kiegészül még különböző minisztériumok delegációjával, valamint a projektben közreműködő szervezetek képviselőivel. Fotókiállítás fogja bemutatni a projekt munkálatainak eredményét.
A munkálatok kivitelezői a kolozsvári Hidroconstructia Rt és a bukaresti Secvision Business Solutions Kft. Megépült a hulladéklerakó első cellája, válogató és komposztáló állomással, a szükséges belső közművek és utak. A létesítményt szolgáló berendezések üzembe helyezési próbái megtörténtek, a rendszer működőképes.
A megyei integrált hulladékgazdálkodási projekt keretében Gyergyóremetén elvégzett munkálatok értéke áfával együtt 72.190.435,32 lej.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy