Környezetvédelemre nevelő kampány

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az elmúlt napokban a diákok környezettudatos nevelése zajlott Hargita megyében-a környezetvédelem,a véges energiaforrások, szelektív hulladékgyűjtés, újrahasznosítás, komposztálás fogalmával ismerkedtek. Az első megcélzott iskola a csíkszeredai „József Attila”Általános Iskola volt.
Borboly Csaba megyei tanácselnök,Barti Tihamér a megyei tanács alelnöke,a megye tanfelügyelője és mások a hulladékok szelektív gyűjtésének és annak újrahasznosításának fontosságáról beszéltek a gyerekeknek.
Ugyanakkor egy versenyt is meghirdettek a programban résztvevő iskolák tanulóinak.A látogatástól számított egy héten belül a tanulóknak minél több összepréselt pillepalackot kell összegyűjteniük.Az az iskola vagy líceum amelynek diákjai a legtöbb palackot gyűjtik össze,bekerülnek a második fordulóba.Ennek tétje egy hangszert előállítani hulladékokból.A maketteket a Megyei Tanács épületének előterében állítják ki és a legötletesebbet egy zsűri fogja kiválasztani.A jutalom,amelyet egy általános iskolai osztálynak és egy líceumi osztálynak sorsolnak ki,egy látogatás a remetei hulladékosztályozó és komposztáló állomásnál.
Forrás:regiotv.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy