Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A munkaadók kötelességei kánikula idején

Az Országos Meteorológiai Intézet figyelmeztetése szerint a következő napokban a hőérzet mutatója meghaladja a kritikus 80- as szintet az ország nagy részén, ezért a Munkaügyi Felügyelőség területi felügyelőségein keresztül ellenőrizni fogja a szélsőséges hőmérsékletek esetére a munkavállalók védelmére előírt intézkedések betartását.

A munkaadóknak megfelelő feltételeket kell biztosítaniuk a munkavállalók egészségének megőrzése érdekében: a fizikai munka intenzitásának és ritmusának csökkentése, szellőzés biztosítása a munkahelyen, a mozgásban kifejtett munkaidőszak váltakoztatása álló időszakokkal, a munkaidőszak váltakoztatása árnyékban eltöltött pihenővel, 2- 4 liter ásványvíz személyenként, műszakonként, egyéni védőöltözet és zuhanyozási lehetőség biztosítása. Ha nincs lehetőség a fenti intézkedésekre, a munkaadóknak egyéb feltételekben kell megállapodniuk a szindikátus vezetőjével vagy a munkavállalók megbízott képviselőjével, mint például: a munkaidő csökkentése vagy felosztása a munkanap két időszakára.

A 99/2000- es rendelet be nem tartása 1500- 2000 lejes pénzbírsággal büntetendő!!!
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.