Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Kovács Péter: Guvernul trebuie să regândească parametrii de finanțare a organizațiilor sociale

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

,,Este revoltător și inadmisibil faptul că statul face imposibilă desfășurarea activității ONG-urilor furnizoare de servicii sociale, prin diminuarea drastică, an de an, a finanțărilor acordate acestora de la bugetul de stat”, a declarat  Kovács Péter, președintele executiv UDMR, joi, 21 ianuarie.

 Liderul executiv al Uniunii a afirmat că România se situează mult sub nivelul mediu al UE în privința alocării de la buget a fondurilor destinate serviciilor sociale. În timp ce statul, conștient fiind de incapacitatea sa de a-și dezvolta propria rețea de furnizare de servicii sociale, ar fi mai eficient să redirecționeze acest tip de servicii în sarcina organizațiilor de profil, asigurându-le, însă, cadrul financiar adecvat desfășurării în bune condiții a activității acestora.

Kovács Péter consideră că activitatea ONG-urilor furnizoare de servicii sociale este extrem de importantă și, în același timp, inestimabilă, iar guvernul, prin măsurile sale actuale, nu face decât să bulverseze acest sistem stabil, care a funcționat eficient până în prezent.

De exemplu, din cauza restricției bugetare, organizația Caritas din Alba Iulia trebuie să ia în calcul o pierdere de cca 2 milioane de lei în acest an, însemnând incertitudinea furnizării de servicii pentru 3.000 de asistați sociali.

”Suntem obligați să atragem atenția guvernului asupra consecințelor cauzate de măsurile de austeritate bugetară, iar pe viitor trebuie să revizuim aspectele de ordin legislativ, pentru ca statul să nu poată abuza de puterea sa în astfel de situații. În următoarea sesiune parlamentară, vom iniția consultări pe acest subiect cu ONG-urile implicate, respectiv vom studia exemplele pozitive din UE, urmând ca, în baza acestora, să elaborăm un pachet de propuneri pentru un sistem care ar funcționa eficient și în România”, a subliniat președintele executiv al UDMR.

Editat de Biroul de Presă al UDMR
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.