Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Karácsonykor is szolgálatban- 50 bevetésen vettek részt a Hargita megyei katonai tűzoltók

 

A karácsonyi minivakációban a Hargita megyei katonai tűzoltók naponta biztosították a polgárok védelmét és biztonságát. 2018 december 21- 27 között Hargita megye szintjén 50 sürgős esetet regisztráltak.

Hét esetben szálltak ki a tűzoltók tűzesethez, amelyeket általában a tűzbiztonsági előírások be nem tartása okozott, a SMURD egységek 41 esetben nyújtottak szakszerű segítséget és sürgősségi egészségügyi ellátást. Továbbá közbeléptek egy lakásban rekedt személy kiszabadításában Székelyudvarhelyen, valamint egy gyergyócsomafalvi halastónál felborult, és a gép kabinjába szorult személy kiszabadításában.

Felhívjuk a polgárok figyelmét, hogy az évnek ebben az időszakában maximális odafigyeléssel és óvatossággal kezeljék a kályhákat vagy fűtőalkalmatosságokat, ne terheljék túl a villamoshálózatot és ne hagyják a lakásban felügyelet nélkül a gyerekeket.

A Hargita megyei tűzoltók továbbra is készenlétben állnak a nap 24 órájában, a hét minden napján a sürgősségi esetek operatív kezelésére és szakszerű egészségügyi elsősegélynyújtásra.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.