Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hatékonyabb közvilágítás Csíkszeredában

 

Az elmúlt öt hónapban 46 új lámpaoszlopot és 50 új világítótestet szereltek fel Csíkszeredában. A beruházás elsődlegesen a közbiztonság növelése érdekében történt. A közel 470 ezer lej értékű hálózatbővítésnek köszönhetően ma már olyan városrészekben is égnek az utcai lámpák, ahol eddig nem volt közvilágítás.

Emellett a városi közvilágítás-karbantartás során a meglévő hálózat korszerűsítése is megtörtént: a hiányos oszlopokon bővítették a közvilágítást, a felszabadult világítótesteket átköltöztették.

A közvilágítás-fejlesztés eredményeit működés közben mutatta be  Korodi Attila polgármester és Bors Béla alpolgármester a sajtókonferencia keretében.

Megtekintették a Pacsirta sétányi ANL-s tömbházak kivilágított övezetét, majd az FK stadion környékén a Tanorok utca közvilágítását, illetve a Nagyrét utcán két gyalogátjáró megvilágítását. Ezt követően a Szív és Nagyrét utca kereszteződésében telepített világítótesteket, a Kossuth Lajos utcai járdamegvilágításokat, illetve a Brassói úton végzett fejlesztéseket is bemutatták.

A jövőre vonatkozóan Korodi Attila polgármester elmondta, hogy a cél stratégiailag rendbe tenni a város közvilágítását. Ennek érdekében 7,5 millió lej értékű, a közvilágítás korszerűsítését célzó pályázatot nyújtottak be a Környezetvédelmi Alaphoz, illetve már előkészületben van egy közbeszerzési eljárás a Hősök, a Malom, a Nyírfa, a Jókai Mór, a Somlyó és a Tanorok utcákat érintő beruházásra.

  • információ és fotók: Csíkszereda VárosházaVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.