Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ultramodern játszótér épül Csíkszeredában

 

Csíkszeredában a Lendület sétány zöld övezete egy új közösségi térré alakul minden korosztály számára. A játszótér béka alakú lesz, és a “Mesebeli béka” nevet kapja. A hely a legkisebbek számára kalandpark lesz, de egyben otthont ad majd Csíkszereda első köztéri teqball asztalának is. Kültéri sakkasztalokat is telepítenek. Utóbbi újdonság lesz Csíkszeredában. A projekt része a lakónegyed felújítása is.

A Lendület sétány 5., 7. és 9. szám, valamint a Fenyő utca 5. szám alatti tömbházak által határolt zöldövezet felújítása egyedi projektje a városházának: saját alapokból, áfával együtt 2,18 millió lejből járdarendszer, sétányok, korszerű közvilágítási hálózat valósul meg, a beruházás gyöngyszeme azonban egy háromdimenziós béka alakzatú játszótér lesz alagutakkal, különféle játékelemekkel.

„Teljes övezeti rendezést foglal magában ez a projekt. Újdonság mert először alkalmazunk olyan elemeket, amelyek elrugaszkodnak a Csíkszeredában megszokott térrendezési elemektől. Reméljük, hogy a jövőben más övezetekben is kialakíthatunk hasonló tereket. Ha az időjárási viszonyok lehetővé teszik, a téli ünnepekre már birtokba vehető lesz a tér” – nyilatkozta Korodi Attila polgármester.

Bors Béla alpolgármester ismertette a terv részleteit. Létrejön nyolc új parkolóhely, elhelyeznek negyvenhat padot, állítanak tizenkilenc oszlopot új égőkkel, kukákat helyeznek ki, lesz továbbá egy ivókút (házi kedvenceknek is), és egy kutyafuttató. A játszótér számos sajátos elem mellett a klasszikus játszótéri kellékeket is tartalmazza, de itt helyezik el a város első szabadtéri teqball-asztalát. Két sakkasztalt és egy asztalitenisz asztalt is kihelyeznek.

Kivitelező a helyi ING Service Kft., a kivitelezési idő pedig négy hónap, de két hét alatt már elvégezték a munka egynegyedét. A mesebeli béka játszótér minden bizonnyal nemcsak a lakóövezet gyermekeinek okoz majd örömet, hiszen Csíkszereda egyik látványosságává válhat.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.