Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Laudațio: Premiul „Pro Educatione Hargitae”, 2019 – Antal Csilla, Odorheiu Secuiesc

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Antal Csilla

Doamna Antal Csilla și-a început cariera ca învățătoare la Şcoala Generală cu clasele  I-IV din Mihăileni, Cobăteşti, în anul 2000. A lucrat apoi ca educatoare la Grădiniţa nr.1 „Napsugár” din Odorheiu Secueisc, Grădiniţa cu program prelungit nr. 10 „Csicsergő” din Odorheiu Secuiesc și Grădiniţa cu program prelungit nr. 9 „Ficánka” din Odorheiu Secuiesc, unde este director din anul 2010. În paralel, din anul 2009, este și metodist al Inspectoratului Școlar Județean Harghita.

În anul 2013, doamna Antal Csilla a implicat instituția în primul proiect european, proiectul Comenius, cu o durată de doi ani – „Egészségtudatos Magatartás Alakításának Intézményi Lehetőségei”. Acesta a fost proiectul prin care a deschis porțile unității spre și pentru Uniunea Europeană. De atunci,în fiecare an, în Grădinița „Ficánka” se implementează câte un proiect Erasmus+, iar în prezent sunt în implementare trei proiecte Erasmus+. Prin aceste proiecte au fost asigurate condițiile de participare a cadrelor didactice la activități internaționale în țările partenere și s-au îmbunătățit serviciile de educație oferite preșcolarilor.

Pentru activitatea internațională desfășurată, pentru îmbunătățirea calității educației harghitene, pentru așezarea Grădiniței „Ficánka” din Odorheiu Secuiesc pe harta Europei, Inspectoratul Școlar Județean Harghita îi oferă doamnei Antal Csilla, în anul 2019, premiul ”Pro Educatione  Hargitae”.

Miercurea Ciuc, 08.05.2019

Inspector școlar pentru programe educaționale,

Panaite Aurora

 

*

Asociaţia Pro Educatione
Fondată în anul 2011, Asociaţia Pro Educatione creează reţea profesională a organizaţiilor din domeniul educaţiei adulţilor, asigură cunoştinţe teoretice şi practice bazate pe valori creştine, acordă sprijin intelectual-profesional, spiritual şi financiar membriilor săi, şi însoţeşte munca lor cu exigenţă profesională.
Reţeaua reuneşte forţele acelor organizaţii de educaţie a adulţilor care îşi asumă valorile creştine, şi îşi desfăşoară activitatea lor sub auspiciile diocezei Alba Iulia din Transilvania. Este coaliţia de lobby şi advocacy a acestor organizaţii membre.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.