Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Lemn pregătit pentru export în China confiscat de poliţişti, pădurari şi vameşi

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

În zilele de 25 şi 26 ianuarie a.c., în baza unor date şi indicii obţinute anterior la nivelul Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, în cadrul Planului comun de acțiune „SCUTUL PĂDURII 2016”, poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, în cooperare cu Biroul Vamal de Interior Harghita, Garda Forestieră Brașov și Ocolul Silvic Miercurea-Ciuc, au efectuat activități de verificare a materialului lemnos, transportat în terminalul CFR din municipiul Miercurea-Ciuc.

Astfel,  s-a procedat la verificarea a două containere încărcate cu material lemnos, ce aparțin unei societăţi comerciale din judeţul Bistrița Năsăud, pentru care au fost depuse documentele de vămuire, materialul lemnos urmând să fie expediat în terminalul CSCT Agigea pentru o firmă din China.

În urma inventarierii materialului lemnos, specialiştii silvici au stabilit că într-un container se află 28,77 mc iar în celălalt se află 28,82 mc faţă de volumele de 25,31 şi 25,17 mc lemn rotund specia paltin de munte, înscrise în avizele de însoțire secundare prezentate ca documente de însoțire a materialului lemnos.

Având în vedere că materialul lemnos transportat nu corespundea din punct de vedere cantitativ (volum, lungimi și diametre ale pieselor) cu datele înscrise în cele două avize de însoțire, întreaga cantitate, de 57,59 mc, a fost ridicată în vederea confiscării, urmând să fie valorificată prin licitaţie, iar societatea comercială în cauză, reprezentată de H.R.C. de 45 de ani, din municipiul Cluj Napoca, a fost sancționată contravențional, conform prevederilor Legii 171/2010, cu amendă de 10.000 de lei.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.