Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A magyarok vezérei fényhatárokat húznak, miközben a népüknek nincsenek munkahelyeik és ország szinten a legkisebb fizetéseket viszik haza

Tegnap, október 30-án egy újabb epizódja játszódott le a magyar vezetők által prioritásként beadagolt történetnek, amely választóikkal szembeni kudarcuk újabb bizonyítéka, azoké a választóké, akik már jóllaktak az efféle dolgokkal és a mindennapok gondjaival küszködnek.

A legálisan nem is létező Székely Nemzeti Tanács újból megpróbálta az embereket az utcára vinni, az ún. Székelyföld határait kivilágítani. Az eseménynek nemcsak a polgárok, de a megyei közigazgatás által is nagy támogatottságnak kellet volna örvendenie. Ám ellenkezőleg, az egész egy fiaskónak bizonyult, rendkívül kis támogatottsággal olyan emberek részéről, akik csupán unaloműzésként vettek részt, vagy a vasárnapi egyhangúság megtörésére, olyan helyiségekben, ahol egyébként nem történik semmi, ami a közösséget lelkesítené.

Egy újabb jelzés, amit az RMDSZ- nek és más közpénzdobálóknak meg kellene érteniük: a népnek elege van a magyar vezetők olcsó cirkuszából, amelyből egyébként csak a vezetők nyernek, míg a lakosság, a megye választóközönsége, egyre jobban elszegényedik, kilátás és munkahelyek nélkül… Soroljuk még azokat a dolgokat, amelyeket prioritásként kellene kezelni a megyében? Az efféle összejövetelek helyett jobb lenne állásbörzét tartani, olyan projekteket elindítani, amelyek pénzt hoznak, munkahelyeket teremtenek, gyárakat nyitnak meg, utakat aszfaltoznak, befektetőket hoznak! Láttak már valamit ezekből? Nem, mert nincs is amit!

Közelednek a választások, és a véleménykutatások szerint a zuhanó népszerűségű magyar vezetők elavult módszereket keresnek a politikusoktól és az egész politikai osztálytól megcsömörlött szavazóközönség mozgósítására. A szóban forgó esemény egy ezek közül. Újból bizonyítást nyert, hogy a magyar politikusok, a románokhoz hasonlóan, teljesen el vannak szakadva az általuk képviselni vélt nép valós szükségeitől. Akut reform szüksége érezhető, egy valós reformé, amely megváltoztatja a  gondolkodást, és lecseréli azokat, akik foggal- körömmel ragaszkodnak a hatalomhoz.

Mint már többször említettük nem a fantom szervezetek hasonló tevékenységei képezik önmagukban a problémát. A gond ott van, hogy a magyar politikusok úgy viselkednek, mint akik már mindent megtettek Hargita megye érdekében, és most, hogy már minden jól megy, foglalkozhatnak szimbolikus dolgokkal. Ragadják meg a munka végét magyar politikus urak. Előbb a munka, aztán jöhet a művészeti- kulturális tevékenység.
4 comentarii la “A magyarok vezérei fényhatárokat húznak, miközben a népüknek nincsenek munkahelyeik és ország szinten a legkisebb fizetéseket viszik haza

 1. Mm

  Nu au cum sa faca ceva util, doar au fost, sunt si vor fi romani, mana in mana cu celelalte partide cand vine vorba de afaceri si invarteli, doar in campanie se mai fac ca se cearta.

  Válasz
 2. Sebők Mihály

  Nem védem a magyar vezetőket, mert sokakat ki kellene cserélni közülük, de egy biztos, hogy nem miattuk van szegénység munkanélküliség és elmaradottság székelyföldön! Ez a ZIAR HARGHITA, gyűlöletosztó, részlehajló, örök magyar ellenség újság, nem szabad hinni neki!!

  Válasz
 3. luminiță

  LUMINIȚELE, de fapt se numesc LÁRMAFA și sunt “rachete de lemn” după sărăcuța de traducere google, În urmare, nu aveți nici măcar o denumire a acestor focuri, pentru că nu aveți TRADITIE pe aceste meleguri. Dacă a-ți avea, a-ți cunoaște faptul ca aceste focuri NU SE APRIND pentru locuri de muncă, salarii, trai decent, datoriilor la bancă sau împotriva miticilor politici. Aceste sunt INSEMNE TRADITIONALE pe care NU le veți înțelege NICIODATĂ, cum nu înțelegeți denumirile localităților și a plaiurilor localnicilor. Nu este nici o problemă, numai să nu vă amestecați în problemele noastre, ale băștinașilor.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.