Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Újból pontra tette az RMDSZ vezetőket a CNMR elnöke

 

Újból pontra tette az RMDSZ vezetőket a CNMR elnöke, Alexandru Cumpanasu. Keményen bírálta őket, mert megtagadták a 9-es sz. kormányrendelet támogatását, amelynek értelmében az elemi osztályokban a román nyelvet szaktanárok tanítanák.

Ezeket az árulókat árulásért kellene elítélni és Romániából száműzni. Mit nem mond, az RMDSZ nem ért egyet a 9-es sz. kormányrendelettel, amely szerint a magyar nyelvű elemi osztályokban a román nyelvet szaktanár oktathatja. A Kovászna Megyei Tanács elnöke nem ért egyet! Komolyan?!? És TE milyen országban élsz? Magyarországon? Orcátlanja!– írta Alexandru Cumpanasu közösségi oldalán.

A CNMR álláspontja:

Az RMDSZ vezetőségének orcátlansága határtalan! üdvözlöm és teljességgel támogatom a 9-es sz. kormányrendeletet, amely kötelezővé teszi az elemi kisebbségi oktatásban a román nyelv szaktanárok által való tanítását. Ez egy rendkívül fontos intézkedés, Kovászna Megye Tanácsa elnökének orcátlansága minden képzeletet felülmúl. Az RMDSZ vezetői ne feledjék figyelmesen elolvasni az alkotmányt, mely szerint az EGYETLEN hivatalos nyelv a román!!! A CNMR teljességgel támogatja az Oktatási Minisztérium kezdeményezését, amelynek értelmében, az általános iskolákban a kisebbségek nyelvén tanulóknak román nyelvet tanító tanároknak felsőfokú végzettséggel kell rendelkezniük. Személyesen üdvözlöm és gratulálok az Oktatási Minisztériumnak, az oktatási miniszternek és a kormánynak, hogy előterjesztette ezt a módosító javaslatot. Romániának meg kell védenie identitását Hargita, Kovászna és Maros megyékben, ahol a román nyelv egy idegen nyelvvé vált, amelyet mindenféle avatatlan személy tanított, egyesek közülük, tanító létükre nem ismerik a román nyelvet, csak magyarul tudnak”.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.