Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Kiengedik a börtönből Liviu Dragneát. A bírák döntése jogerős

 

 

Kiszabadul a börtönből Liviu Dragnea, a PSD volt elnöke, miután a Giurgiui Törvényszék csütörtökön elfogadta feltételes szabadlábra helyezésének kérését. A döntés jogerős.

Dragnea 2019. május 27-e óta van börtönben, amikor a Legfelsőbb Bíróság jogerősen 3 év 6 hónap börtönre ítélte, számol be a digi24.

Fotó: InquamPhotos/Octav Ganea

A csütörtöki tárgyaláson Dragnea elmondta a bíróságnak, hogy jól viselkedett, és kérte kérésének elfogadását.

“Tisztességgel és méltósággal viseltem a büntetést. Minden nap dolgozni mentem, amikor engedték. Részt vettem minden tanfolyamon, amelyet megengedtek, soha nem hiányoztam egy napot sem. Minden hónapban jutalmat kaptam, amikor dolgozni mentem, beleértve az utolsó hónapot, júniust is “- mondta Dragnea a bírónak.

Liviu Dragnea áprilisban kérte az 5. kerületi bíróságtól szabadon bocsátását a büntetés-végrehajtási intézetből, azt állítva, hogy teljesítette a kirótt büntetés 2/3-át.

A PSD volt vezetőjének több konfliktusa is volt a rahovai börtön vezetőivel, és több pert indított azzal az indokkal, hogy nem dolgozhat a börtön autóműhelyében.

A büntetés-végrehajtó intézet vezetősége megvonta a munkához való jogát, miután Dragnea online interjút adott korábbi tanácsadójának, Anca Alexandrescunak, aki jelenleg a Realitatea Plus újságírója.

Ezt követően Dragnea több pert nyert a büntetés-végrehajtási intézettel szemben, a bíróságok megállapították, hogy számos jogot megsértettek, beleértve a munkához és az orvosi ellátáshoz való jogot.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük