Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Önszámlálásra buzdítják a külföldön tanuló vagy dolgozó Hargita megyeieket

Korodi Attila polgármester és Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba tegnap, május 9-én felhívással fordult a megye külföldön tanuló vagy dolgozó lakosaihoz, hogy online önszámlálást végezzenek.

„Eddig meg tudtuk szólítani a munkavállalókat, a munkáltatókat, az egyházi közösségeket, az iskolákat, de még mindig van célcsoport. A külföldön tanulók vagy dolgozók számára ez a hét ideális alkalom lehet arra, hogy saját adataikkal töltsék ki a népszámlálási kérdőíveket, ezzel is erősítve közösségünket” – mondta Korodi Attila.

Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke hozzátette: a külföldön élőktől származó adatok nagy hatással vannak a szülőföldre való visszatérést elősegítő országos és helyi programokra.

Az önszámlálási szakasz május 15-én ér véget. Aki nem vett részt benne, azt május 16. és július 17. között egy számlálóbiztos keresi fel otthonában, aki személyes kikérdezés során gyűjti be az adatokat.

  • a Csíkszeredai Városháza Sajtóirodájának tájékoztatása

 

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.