Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Balánbánya lakói október 21-től igényelhetik a fűtéstámogatást és az energiára vonatkozó kiegészítő támogatást

Október 21.-től kezdődően le lehet adni az iratcsomókat fűtéstámogatásra. 2021 november – 2022 március közötti időszakra lehet a támogatást igényelni, a kiegészítő támogatást pedig 2021 november- 2022 október közötti időszakra.
A fűtéstámogatást szabályozó törvény alkalmazási módszertana alapján nőtt a jogosultsági küszöbérték, nem változott a kizáró jellegű javak listája, kiegészítő támogatást nyújt az állam, az igénylési iratcsomók benyújtásának határidejét pedig meghosszabbították. Az 2021/1073-as kormányhatározat pontosítja a módszertant, és ez alapján a két legfontosabb újdonság a megnövekedett küszöbérték, illetve a kiegészítő támogatás bevezetése.
Az érdekelteknek első lépésben a küszöbértékeket kell figyelembe venniük: a lakásfűtésre földgázt, villamos energiát, tűzifát, szenet, fűtőolajat használó fogyasztók fűtéstámogatásban részesülnek, ha az egy főre eső havi nettó átlagjövedelem nem haladja meg az 1386 lejt a családok, illetve az egyedül élő személyek esetében.
A kérés benyújtása előtt kérjük tanulmányozzák a támogatást kizáró jellegű javak listáját! Amennyiben a küszöbérték és a kizáró jellegű javak listája alapján is jogosultnak bizonyul, az űrlap kitöltésekor a kiegészítő támogatás lehetőségét is be kell jelölni, így az igénylő egyetlen ügyintézéssel hozzáférést nyer az alaptámogatáshoz és a kiegészítő támogatáshoz is.
A szociális segélyben és családi pótlékban részesülők esetében egyszerűbb az eljárás, a Szociális osztály adatbázisában ugyanis rendelkezésre áll már számos szükséges adat.
Az érintetteknek javasoljuk, hogy igénylés előtt vegyék fel a kapcsolatot az igazgatósággal, a kérvény kitöltése ebben az esetben is kötelező.
A kéréseket és az igazoló okiratokat le lehet adni a Szociális Osztályon a következő program szerint:
Hétfő 9,00-13,00
Kedd 9,00-13,00
Szerda 14,00-18,00
Csütörtök 9,00-13,00.Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.